Fantic M, sac 5 Kg

Fantic M, sac 5 Kg

Cultura: Cartof
Cultura: Ceapa
Cultura: Tomate
Cultura: Vita de vie
Substanda activa: mancozeb 65% + benalaxil-M 4%
Pret disponibil dupa inregistrare
Cere info

Ai intrebari sau doresti informatii suplimentare despre acest produs?
Contacteaza-ne la office@glissando.ro sau la 0256/497.702

  • Mod de actiune
  • Mod de utilizare
  • Recomandari de aplicare
Combate Boli
Formulare Pulbere de prafuit foarte fina pentru tratament in sera
Cultura Cartof
Cultura Ceapa
Cultura Tomate
Cultura Vita de vie
Spectru de combatere Mana
Substanda activa mancozeb 65% + benalaxil-M 4%
Destinat Populatie
Destinat Profesional
  • Mod de utilizare
MOD DE ACTIUNE: Produsul Fantic M este un amestec de doua substante active, una sistemica, cealalta de contact. Benalaxil M este un compus cu activitate fungicida sistemica, din clasa fenilamidelor, omologat la culturile respective pentru controlul diferitelor specii de Phycomycete ce cauzeaza mana. Aceasta substanta activa este caracterizata de o activitate mare la doze mici, actiune sistemica echilibrata si rezistenta mare la spalarea cu apa. Acesta are o activitate dubla, preventiva si curativa. Activitatea preventiva se bazeaza pe atacul substantei asupra membranei celulare si zoosporilor ciupercii de mana. Efectul curativ, se bazeaza pe inhibarea ARN-polimerazei din celulele ciupercii de mana, blocand dezvoltarea acesteia. Mancozebul, este un fungicid de contact eficient impotriva unui spectru larg de ciuperci patogene. Cele doua componente asigura o penetrare rapida in tesutul plantei precum si un transport si o distributie optime in diferite organe ale plantelor verzi (frunze, struguri, lastari), fara a se acumula la extremitatile organelor de crestere.
MOD DE UTILIZARE:
La vita de vie: Produsul se foloseste in aplicari foliare, intr-un program preventiv de combatere a manei. Fantic M nu lasa reziduuri in vin, produsul benalaxil-M fiind acceptat in toate recomandarile de protectie integrata a culturilor de vita de vie. Se recomanda ca primul tratament cu Fantic M sa se faca preventiv, cu putin timp inainte de inceperea infloririi, la momentul 5-8 frunze, apoi la un interval de 10-14 zile.
La cartof: Produsul se foloseste intr-un program de stropiri, urmarind in primul rand aplicarea preventiva, de indata ce conditiile de infectii primare au aparut. Daca avertizarea de atac de mana a fost facuta, tratati cultura de indata, indiferent de stadiul de vegetatie. Daca nu este presiune de mana si nu a fost lansata avertizarea, primul tratament cu Fantic M se recomanda a se face inainte de inchiderea randurilor. Intervalul intre tratamente se recomanda a fi de 7-10 zile, in functie de conditiile de mediu; in conditii deosebit de favorabile atacului de mana (precipitatii repetate, temperaturi in jurul si peste 20 grade Celsius) se recomanda tratamente la intervalul minim, de 7 zile.
La ceapa si tomate: Produsul se foloseste intr-un program de stropiri, urmarind in primul rand aplicarea preventiva, de indata ce conditiile de infectii primare au aparut. Daca avertizarea de atac de mana a fost facuta, tratati cultura de indata, indiferent de stadiul de vegetatie. Cea mai buna performanta a tratamentelor se obtine in perioadele de crestere activa, accentul va fi inceputul anului, inainte de a se inchide randurile, daca sunt conditii ridicate de aparitie a bolilor. Se recomanda maxim trei aplicari de Fantic M pe sezon, la intervalele specifice recomandate fiecarei culturi.

 Cultura Agent daunator
 Doza
 Vita de vie Mana-Plasmopora viticola 2,5 kg/ha
 Cartof Mana-Phytophtora infestans 2,5 kg/ha
 Tomate Mana-Phytophtora infestans 2,5 kg/ha
 Ceapa Mana-Peronospora destructor 2,5 kg/ha

  • Recomandari de aplicare

Clientii glissando.ro nu au adaugat inca opinii pentru acest produs. Fii primul care adauga o parere, folosind formularul de mai jos.


Spune-ne parerea ta despre acest produs
Numele tau
Email
Parerea ta despre produs
Comentariu
Introduceti rezultatul adunarii din imagine