Nicogan 40 SC, flacon 1;5 Litri

Nicogan 40 SC, flacon 1;5 Litri

Cultura: Porumb
Substanda activa: 40 g/l nicosulfuron
Pret disponibil dupa inregistrare
Cere info

Ai intrebari sau doresti informatii suplimentare despre acest produs?
Contacteaza-ne la office@glissando.ro sau la 0256/497.702

  • Mod de actiune
  • Mod de utilizare
  • Recomandari de aplicare
Combate Buruieni monocotiledonate anuale
Formulare Suspensie concentrata(SC)
Mod de aplicare Postemergent
Cultura Porumb
Spectru de combatere Setaria, Echinochloa, Sorghum din samanta, Sorghum (costrei) din rizomi
Doza 0.8 l/ha postemergent(porumb 4–6 frunze. buruieni 2– 4 frunze).1–1.5 l/ha postemergent(în functie de gradul infestarii si talia buruienilori)(porumb 4–6 frunze. costrei din rizomi 15–20 cm)
Substanda activa 40 g/l nicosulfuron
Destinat Populatie
Destinat Profesional
  • Mod de utilizare
MOD DE ACTIUNE: Produsul se aplica doar postemergent si este absorbit rapid de buruieni mai ales prin frunze,dar si prin radacini si apoi se transloca atat ascendent cat si descendent în curentul de seva pana la nivelul meristemelor (punctelor de crestere), unde provoaca dereglari ireversibile în diviziunea celulara. Plantele capata în scurt timp de la tratament o nuanta rosiatica specifica,se etioleaza si apoi se necrozeaza. Combaterea totala a buruienilor se realizeaza într-o perioada mai lunga, de pana la 3 saptamani, însa acestea isi înceteaza cresterea imediat dupa tratament.
MOD DE UTILIZARE: NICOGAN 40 SC se aplica la momente si în doze diferite în functie de speciile de buruieni graminee predominante, tinand cont de faptul ca buruienile anuale si cele din seminte necesita aplicari mai timpurii (faza de 2-3 frunze ale buruienilor)si doze mai mici (0,8 l/ha) aplicate de regula într-un singur tratament, în timp ce gramineele perene vor fi combatute prin aplicari mai tarzii (10-25 cm înaltime la costrei) si doze mai mari (1-1,5 l/ha), aplicate fie într-un singur tratament, fie în 2 tratamente secventiale (metoda cea mai recomandata), astfel:
- primul tratament cu 0,75-1 l/ha, în faza de înfratire a buruienilor;
- al doilea tratament cu 0,5-0,75 l/ha, la reinfestare, dupa circa 2-3 saptamani.
Pentru a evita eventualele fenomene de fitotoxicitate, se recomanda ca tratamentele cu NICOGAN 40 SC sa se faca atunci cand porumbul este în stadiul de 2 – maxim 6 frunze. Pentru a patrunde complet în planta, este necesar ca dupa efectuarea tratamentului sa nu intervina precipitatii pentru o perioada de 4 – 5 ore. La aplicare se folosesc volume normale de apa (200 – 400 l/ha).

  • Recomandari de aplicare

Clientii glissando.ro nu au adaugat inca opinii pentru acest produs. Fii primul care adauga o parere, folosind formularul de mai jos.


Spune-ne parerea ta despre acest produs
Numele tau
Email
Parerea ta despre produs
Comentariu
Introduceti rezultatul adunarii din imagine