Modown 4 F, bidon 5 Litri

Modown 4 F, bidon 5 Litri

Cultura: Floarea soarelui
Substanda activa: bifenox 480g/l
Pret disponibil dupa inregistrare
Cere info

Ai intrebari sau doresti informatii suplimentare despre acest produs?
Contacteaza-ne la office@glissando.ro sau la 0256/497.702

  • Mod de actiune
  • Mod de utilizare
  • Recomandari de aplicare
Combate Dicotiledonate anuale si unele monocotiledonate
Formulare Suspensie concentrata(SC)
Mod de aplicare Preemergent si postemergent
Cultura Floarea soarelui
Spectru de combatere Buruieni dicotiledonate: Amaranthus retroflexus (stir), Galinsoga parviflora (busuioc salbatic), Hibiscus trionum (zamosita), Portulaca oleracea (iarba grasa), Lamium amplexicaule (sugel), Matricaria spp. (musetel), Abutilon theophrasti (teisor)
Doza 1-2 l/ha
Substanda activa bifenox 480g/l
Destinat Populatie
Destinat Profesional
  • Mod de utilizare
MOD DE ACTIUNE: Contine bifenox, substanta activa cu actiune erbicida de contact si reziduala, de lunga durata. Atunci cand se aplica preemergent, produsul formeaza o pelicula continua la suprafata solului, care atunci cand este strabatuta de buruienile în curs de rasarire este absorbit de hipocotil si determina moartea buruienilor sensibile. În acest caz, o mare importanta o are gradul de maruntire a solului, astfel încat sa nu existe bulgari mai de pamant nemaruntit care întrerup pelicula erbicidala si în jurul carora reusesc sa rasara buruieni neafectate de tratament. Este foarte important ca dupa aplicarea preemergenta, timp de cel putin 3-4 saptamani sa nu se intre cu nici un utilaj pe solele tratate cu MODOWN 4 F, pentru a evita întreruperea peliculei erbicidale de catre rotile sau organele active ale utilajelor. De asemenea, ploile sau irigarea în cursul celor 2 saptamani dupa tratament sporesc eficacitatea tratamentului cu MODOWN 4 F. La aplicarea postemergenta, produsul MODOWN 4 F are actiune de contact mai ales asupra buruienilor dicotiledonate. De asemenea, ca urmare a lipsei oricarei activitati sistemice, produsul nu migreaza în organele subterane de înmultire (rizomi, stoloni) si buruienile perene se refac în general dupa tratament. Buruienile monocotiledonate sunt sensibile la aplicarea postemergenta doar cand sunt în faze foarte tinere (ace), dupa care sunt foarte greu de combatut cu MODOWN 4 F, fiind necesar de regula un tratament cu un antigramineic specific (AGIL 100 EC sau LEOPARD 5 EC).
MOD DE UTILIZARE: Se aplica se aplica de regula în preemergenta, dupa semanatul culturii si pana la rasarirea buruienilor. O metoda din ce în ce mai raspandita de aplicare este însa aplicarea postemergenta timpurie care are unele avantaje tehnologice evidente:
- se distrug prin actiunea de contact primele infestari cu buruieni altfel greu de combatut în preemergenta, cum este primul val de cornuti;
- se combat destul de eficient buruienile monocotiledonate care sunt mult mai sensibile la MODOWN 4 F în aceasta faza;
- se asigura culturii o perioada mai lunga de timp în care nu este concurata de buruieni, astfel încat plantele de floarea soarelui se dezvolta mai repede si încep sa acopere randurile.
  • Recomandari de aplicare

Clientii glissando.ro nu au adaugat inca opinii pentru acest produs. Fii primul care adauga o parere, folosind formularul de mai jos.


Spune-ne parerea ta despre acest produs
Numele tau
Email
Parerea ta despre produs
Comentariu
Introduceti rezultatul adunarii din imagine