Kelvin TOP, bidon 5 Litri

Kelvin TOP, bidon 5 Litri

Cultura: Porumb
Substanda activa: nicosulfuron 40 g/l
Pret disponibil dupa inregistrare
Cere info

Ai intrebari sau doresti informatii suplimentare despre acest produs?
Contacteaza-ne la office@glissando.ro sau la 0256/497.702

  • Mod de actiune
  • Mod de utilizare
  • Recomandari de aplicare
Combate Buruienile graminee anuale si perene.Buruienile dicotiledonate
Formulare Concentrat solubil în apa
Mod de aplicare Postemergent
Cultura Porumb
Spectru de combatere Buruienile graminee anuale: Setaria spp., Echinochloa cruss-gali, Digitaria, Panicum spp., samulastra de cereale si altele, Buruienile graminee perene combate: Sorghum halepense din rizomi, Agropyron repens, Buruienile dicotiledonate (partial): Amara
Doza 1-1.4 l/ha
Substanda activa nicosulfuron 40 g/l
Destinat Populatie
Destinat Profesional
  • Mod de utilizare
KELVIN TOP este un erbicid pe baza de nicosulfuron, din familia sulfonilureicelor. Nicosulfuronul controleaza buruienile prin actiunea foliara, dar are si o activitate reziduala minima, ce se poate observa pe solurile cu continut scazut de materie organica, soluri nisipoase, în conditii de umiditate foarte bune.
MOD DE ACTIUNE: KELVIN TOP este un erbicid sistemic, care este distribuit rapid în plante. Blocheaza biosinteza enzimei acetolactatsintaza (ALS), care este necesara în sinteza aminoacizilor esentiali: leucina, izoleucina si valina. Cresterea buruienilor înceteaza într-un interval scurt de la aplicare (numai 6 ore). Activitatea începe în varfurile tinere de crestere, care isi schimba culoarea în galben si devin clorotice în cateva zile. Buruienile se brunifica, devin necrotice si moartea lor survine dupa una sau trei saptamani de la aplicare, în functie de specie si conditiile de mediu. Porumbul este tolerant la nicosulfuron pentru ca este rapid metabolizat la o forma care nu este activa pe propria ALS. Cele mai bune rezultate se obtin cand KELVIN TOP este aplicat la buruienile cu crestere activa. O umiditate adecvata este necesara pentru a asigura un nivel optim de activitate. KELVIN TOP se aplica postemergent cand plantele de porumb au 4 - 6 frunze, cand buruienile graminee anuale sunt în faza de 1- 3 frunze pana la înfratit, iar gramineele perene au între 10-20 cm (de exemplu, cand pirul are 10-15 cm, costreiul 15 - 20 cm). De asemenea, buruienile dicotiledonate trebuie sa fie mici (2 frunze), tinere si în faza de crestere activa.
  • Recomandari de aplicare

Clientii glissando.ro nu au adaugat inca opinii pentru acest produs. Fii primul care adauga o parere, folosind formularul de mai jos.


Spune-ne parerea ta despre acest produs
Numele tau
Email
Parerea ta despre produs
Comentariu
Introduceti rezultatul adunarii din imagine